Omgeving - Activiteiten

Margrietroute

De Margrietroute is dè toeristische route van Denemarken. De 3700 kilometer lange route voert langs meer dan 200 bezienswaardigheden en attracties. Ballum Camping ligt aan deze route. Ideaal voor een overnachting.

Kijk voor meer info op de website van Visit Denmark en Margrietroute.

Rudbøl

Op de grens van Denemarken en Duitsland ligt het natuurgebied Rudbøl onderdeel van het Nationaal Park Waddenzee. In het voorjaar is dit het broedgebied van diverse vogelsoorten, in de zomer worden de jonge vogels opgevoed en in het najaar vertrekken ze naar het zuiden. Een prachtig schouwspel!

Op 20 autominuten van Ballum Camping.

Ballum/Bredebro

Bezoek de museum-molens of de romantische ruĩne van het slot Trøjborg uit de 13e eeuw. Ga vissen in de vijvers van Visby Fiskesø of ga kanovaren op de Brede A vanaf Løgumkloster tot Ballum. In Ballum is een voetbalgolfbaan. Ook kun je Wadlopen, wandelen door het Waddengebied o.l.v. een gids, fierljeppen.

Ribe

Beleef de Vikingen in Ribe Vikingecenter, slenter door de bekoorlijke oude straten en stegen, beklim de kerktoren of maak een rit met de Mandø Bus. Ribe is altijd een uitstap waard.

Op 30 autominuten van Ballum Camping.

Højer

Breng een bezoek aan het museum en de molen van Højer. Maak een rondvaart naar de zeehondenbanken vanuit Vidåslusen, een avontuur voor kinderen met het zoeken naar mosselen en krabbetjes.

Op 10 autominuten van Ballum Camping.

Legoland

Legoland is een fantastisch speel- en pretpark met meer dan 50 attracties voor u en uw kinderen. Gelegen in Billund, op slechts 90 autominuten van Ballum Camping.

Kijk voor meer info op de website van Legoland.

Rømø (Waddeneiland)

Het via een 10 km lange dam bereikbare eiland Rømø heeft een ideaal breed strand voor sporten als surfen, strandzeilen of drakenvliegen. U rijdt zo met de auto het strand op! Ook heeft het eiland veel bossen om heerlijk, met uw hond, te wandelen.

Op 15 minuten van Ballum Camping.

Sort Sol (zwarte zon)

Het natuurfenomeen ‘zwarte zon’, waar enorme aantallen spreeuwen in specifieke vormen in de avondlucht dansen, kan in het voor- en najaar op verschillende plaatsen in de omgeving van de Waddenzee worden aanschouwd. Lees meer

Skærbæk

Beleef de geschiedenis in het Hjemsted Oldtidspark. Op de resten van graven uit de ijzertijd is een bezienswaardig archeologisch park gebouwd. Of ga karten op de openluchtbaan of bowlen of zwemmen in het indoor waterpark.

Op 15 autominuten van Ballum Camping.

Tønder

Of het nu de vele patriciërshuizen zijn, het gevarieerde winkelaanbod of een bezoek aan een van de vele musea is (er is zelfs een Zeppelinmuseum): de hoofdstad van de Marsch is altijd een bezoek waard.

Op 15 autominuten van Ballum Camping.